Deactiveren plugin & Moneybird WP data

Het verwijderen van data bij het deactiveren van een plugin wordt als ‘good practice’ gezien. Het is alleen wel heel erg vervelend als je een plugin deactiveert terwijl je iets aan het troubleshooten bent, om erachter te komen dat je alle data kwijt bent. Aan de andere kant kan het (ook met de Moneybird WP plugin) wel praktisch zijn als je de mogelijkheid hebt om helemaal opnieuw te beginnen. Voor als je eerst met een test account hebt gewerkt, bijvoorbeeld.

Om te voorkomen dat opgeslagen connecties van klanten / WordPress gebruikers worden verwijderd wanneer je de plugin deactiveert, kun je bij de instellingen van Moneybird WP (vanaf versie 1.3) een instelling selecteren om daarmee de instellingen, transients én de Contact ID van de user in Moneybird verwijderen.

Voor het deactiveren van een plugin is die mogelijkheid er ook. Maar: hiervoor moet je in wp-config.php de volgende define toevoegen:

define( 'MONEYBIRD_WP_WIPE_ON_UNINSTALL', true );

Dit om te voorkomen dat je per abuis ineens belangrijke links kwijt bent. Standaard wordt het dus gezien als: data niet verwijderen met het deactiveren van de plugin.